“Slow2 Tutup Yang Wajib, Try Cari Baju Labuh,”- Nak Berubah Ke Arah Kebaikan, Ini Nasihat Noorkhiriah

Mungkin ada segelintir kaum Hawa yang mahu berubah ke arah kebaikan, namun terdapat banyak halangan dan kekangan yang mereka hadapi.

Jadi, Noorkhiriah ada berkongsi nasihat buat netizen khususnya kaum wanita di luar sana yang mahu berubah menjadi individu yang lebih baik.

“Dalam idup ni jgn drastik takut turn back..mcm akak mendaki dik,selow2..even sampai skrg masih pakai jean keding..cuma try cari baju labuh..jiwa noty dik,bkn lahir2 terus suci..idok..nak gak rasa sekalisekala..pas rasa dahlah..pastu plahan2 kita menutupi apa yg wajib..

“Pasai wanita ni kalu akak x silap kain kafan 7 lapis..bagi akak..aurat wanita ni hebat dik..sori2..akk tak pandai,jahil lagi cuma bkongsi sskit apa yg tau..kkdg akak kelaut..tp cepat2 naik blk..hadeh..maaf kalu ada tsilap kata dlm karangan akak ni yerr..

“Kita idup ni bukan atas dasar nak puaskan hati org..mmg sampai kena kapanlah takkan puas..puaskan hati sendiri je dik..& kena ingt tak smua org suka kita..wat baik kena,wat jahat apatah lagi..maka hidup kena jalan terus..

View this post on Instagram

Dalam idup ni jgn drastik takut turn back..mcm akak mendaki dik,selow2..even sampai skrg masih pakai jean keding..cuma try cari baju labuh..jiwa noty dik,bkn lahir2 terus suci..idok..nak gak rasa sekalisekala..pas rasa dahlah..pastu plahan2 kita menutupi apa yg wajib..pasai jenazah wanita ni kalu akak x silap kain kafan 7 lapis..bagi akak..aurat wanita ni hebat dik..sori2..akk tak pandai,jahil lagi cuma bkongsi sskit apa yg tau..kkdg akak kelaut..tp cepat2 naik blk..hadeh..maaf kalu ada tsilap kata dlm karangan akak ni yerr🙏🏻..akak tkde idola tp akak cukup kagum dgn kak Eja..sgt2 kagum..akak harap Allah pilih akak macamana Allah pilih kak Eja..dan kita idup ni bukan atas dasar nak puaskan hati org..mmg sampai kena kapanlah takkan puas..puaskan hati sendiri je dik..& kena ingt tak smua org suka kita..wat baik kena,wat jahat apatah lagi..maka hidup kena jalan terus..jadikan semalam tu hujan lebat..pasai lepas ujan kdg2 Allah turunkan PELANGI🌈

A post shared by Noorkhiriah Ahmad Shapie (@khiriah17) on

“Jadikan semalam tu hujan lebat..pasai lepas ujan kdg2 Allah turunkan PELANGI,” tulisnya lagi. Untuk rekod, Khiriah mula menyarungkan hijab pada Mei 2011. Semoga Khiriah istiqamah dan sukses dalam apa jua bidang!

Sumber: Media Hiburan