Fikir 100 Kali Nak Jadi Lelaki Balik Sebab Sikap Perempuan Bertudung Zaman Sekarang- Safiey Illias

Kalau sebut nama Safiey Illias memang semua orang kenal kan? Satu ketika dahulu kisah penghijrahannya mendapat seluruh perhatian rakyat Malaysia, iyalah daripada seorang ‘transgender’ kembali ke fitrah asalnya iaitu seorang lelaki tulen.

Sayang sekali, perubahan itu tidak kekal lama. Safiey kembali berpakaian seperti seorang wanita dan ada yang berpendapat dia semakin menjadi-jadi. Wallahualam.

Terbaru, Safiey sekali lagi menjadi bualan hangat apabila dia mengakui kecaman yang dilemparkan oleh wanita bertudung terhadap dirinya membuatkan dia tidak mahu berubah.

Safiey pernah berniat untuk menjadi lelaki semula dan dan berkahwin dengan wanita bertudung tetapi sikap serta bahasa sesetengah wanita dengan imej sedemikian membuatkannya fikir 100 kali untuk berubah ataupun tidak.

Netizen tidak setuju kenyataan Safiey, sikap tiada kena-mengena dengan penampilan seseorang

Bak kata pepatah, kerana nila setitik rosak susu sebelanga sehingg memberikan gambaran buruk terhadap imej wanita bertudung. Apa-apa pun,  kita doakan yang baik-baik sahaja agar satu hari nanti Safiey kembali ke pangkal jalan.

Sumber: https://amazingnara.com