Ditepuk Pak Aji Sebab Berlakon Jadi ‘Kunyit’, Aksi Shukri Yahaya Ini Buat Netizen Geli Hati

Semalam, video seorang pakcik yang telah menegur pelakon Shukri Yahaya agar tidak membuat maksiat di tempat awam semasa penggambaran sebuah drama telah tular di media sosial.

Video yang dirakam oleh pengacara Hlive!, Elly Ariffin yang juga turut berlakon dalam drama tersebut mendapat perhatian netizen dan rata-ratanya merasakan video tersebut begitu mencuit hati.

Menerusi video tersebut, Shukri dilihat sedang memainkan watak sebagai seorang lelaki lembut sambil memegang tangan pelakon Fadzil Zahari sebelum ditegur oleh seorang lelaki warga emas yang kebetulan lalu dari arah belakang mereka.

Shukri yang memakai seluar ketat berwarna merah jambu semasa penggambaran itu pasti membuatkan sesiapa yang tidak mengenalinya menganggap pelakon tersebut benar-benar seorang lelaki lembut.

Tidak lama selepas video tersebut tular di media sosial, anak kepada pakcik yang menegur Shukri itu tampil memohon maaf di Twitter.

Menurut Eyd Sam, ayahnya sama sekali tidak mengetahui Shukri sedang menjalani sebuah penggambaran di lapangan Terbang KLIA untuk sebuah drama yang akan ditayangkan pada awal November depan.

Haha.. comel lah dua-dua!

Video yang berdurasi 13 saat tersebut dilihat begitu mencuit hati netizen sehingga ada yang memainkannya beberapa kali kerana aksi Shukri yang kelihatan begitu lucu hati setelah ditegur.

10 kali ulang tengok video ni..

Ramai netizen mengakui telah menonton video tersebut sebanyak beberapa kali sehingga ada yang meminta untuk menonton sambungan video tersebut.

Bagus pakcik ni…

Tidak kurang pula, terdapat segelintir peminat Shukri memuji tindakan pakcik tersebut yang tidak teragak-agak untuk menegur seseorang itu sekiranya melihat maksiat berlaku di hadapan mata.

Shukri yang memahami keadaan tersebut turut memuji tindakan lelaki berkenaan dan meminta individu tersebut mengirimkan salam terhadap ayahnya.

Sumber: ohmymedia.cc

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *