Bayi Susah Tidur..Lelaki Ini Kongsi Teknik Menakjubkan Untuk Tidurkan Bayi Kurang 1 Minit Hanya Guna TISU

Antara tugas mencabar yang perlu dilakukan seorang ayah atau ibu ialah menidurkan bayi pada waktu malam.

Namun, kini anda boleh mengucapkan selamat tinggal kepada gangguan tidur pada waktu malam melalui teknik mendodoi seorang ayah ini yang menidurkan anaknya dalam masa kurang daripada satu minit.

Nathan Dailo, seorang bapa yang berasal dari Sydney, Australia, memuatnaik sebuah video pada saluran YouTubenya yang menunjukkan bagaimana dia menidurkan bayi lelaki berusia 3 bulannya, Seth.

Klip tersebut yang telah ditonton lebih 26000 kali itu memaparkan si ayah mengusap sehelai tisu pada wajah anaknya beberapa kali sehingga bayi itu tertidur.

Nathan menulis, “Saya pasti setiap ibu bapa mencuba pelbagai cara baru untuk menidurkan bayi mereka. Lihat bagaimana saya dan isteri menidurkan bayi 3 berusia 3 bulan kami, Seth, dengan hanya menggunakan sehelai tisu.”

Pada permulaan video ini, Seth kelihatan sangat jauh sekali daripada hendak tidur apabila dia dilihat sedang gelisah di katilnya.

Kemudian, Nathan mula membelai wajah Seth perlahan-lahan menggunakan sehelai tisu.

Beberapa usapan awal tidak menampakkan sebarang kesan ke atas Seth, tetapi pada usapan kelima, bayi ini mula kelihatan mengantuk.

Perlahan-lahan dia mula tidur, tetapi kadang-kala masih membuka matanya. Tetapi pada usapan ke-14, dia telah nyenyak dibuai mimpi. Semua ini berlaku dalam masa 42 saat sahaja.

Teknik ini bukan sahaja berkesan pada Seth seorang.

Seorang penonton video berkenaan berterima kasih kepada Nathan dengan komennya, “Teknik ini berkesan pada bayi saya sebanyak 5 kali setakat ini, terima kasih!”

Sumber: Era Baru